HSP COACHING

 
 

De Amerikaanse psychologe Elaine Aron introduceerde in de jaren negentig de begrippen "Highly Sensitive People" (HSP), hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid.
Volgens Elaine Aron zijn HSP´ers `mensen die geboren zijn met de neiging dingen meer op te merken in hun omgeving en dieper te reflecteren alvorens te handelen, in vergelijking tot de gemiddelde mens`.

Zo n 15 tot 20% van de mensen is hooggevoelig/hoogsensitief.
De 5 zintuigen bij HSP’ers functioneren ‘fijngevoeliger’ waardoor alles intenser binnenkomt en de verwerking hiervan meer tijd in beslag neemt. Wat voor anderen normaal is, zoals harde muziek of een druk feest, kan voor een HSP er snel te veel zijn. HSP-mensen zijn gevoelig voor sferen en houden van van schoonheid en subtiliteit.
Iedere persoon is natuurlijk uniek, er zijn vele vormen en gradaties van HSP.
De 2 basistypes zijn de introvert HSP en de extravert HSP. Het eerste type heeft veel behoefte aan een rustige omgeving, zonder te veel prikkels. Het tweede type is ook gevoelig, maar heeft, daarnaast, ook behoefte aan veel contact met mensen en meer actie in het leven. Beide types hebben tijd voor zichzelf nodig, om energie te krijgen en zichzelf op te laden.
Hooggevoelige mensen worden vaak niet begrepen door hun omgeving en zij proberen zich aan te passen. Soms verliezen ze zichzelf en krijgen ze lichamelijke of psychologische klachten.

Herken je jezelf in dit verhaal?
Hoe blijf je krachtig als HSP´er en hoe blijf bij jezelf in deze drukke en veranderlijke wereld?
De HSP-coaching en cursussen kunnen jou helpen om jouw hooggevoeligheid te begrijpen en te accepteren. Je leert technieken om beter met jouw hoogsensitiviteit om te gaan en om jouw sterke kanten te ontwikkelen.

Meer weten?  Neem contact op.
Voor de informatie over de HSP workshops en cursussen kan je contact met mij opnemen. 
Kijk naar de Agenda & Nieuwsbrief  of neem contact op. 

 

RitzDzign

  Nieuwsbrief ontvangen ? Gratis ebooks Online cursussen

Copyright 2005-2016 © Tiziana Stapel - Blue Lotus. Alle rechten voorbehouden